Από την Κουμουνδούρου μιλούν για πραγματικό «Βατερλώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως σημειώνουν, αφού ο πρωθυπουργός «κρύφτηκε» για 5 εβδομάδες από τη Βουλή, αρνούμενος να απαντήσει σε ισάριθμες ερωτήσεις του αρχηγού τους, αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσε επιτακτικά ο Αλέξης Τσίπρας, «τράπηκε σε άτακτη φυγή επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την ενοχή του».
«Πόσο δύσκολη είναι η ακόλουθη ερώτηση πολλαπλής επιλογής;
Σε σχέση με την παρακολούθηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, τι ισχύει;
1) γνωρίζω ότι γινόταν
2) γνωρίζω ότι δεν γινόταν
3) δεν γνωρίζω αν γινόταν ή δεν γινόταν
Κι όμως ο πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορούσε να απαντήσει σε αυτήν την απλή και εύλογη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα!», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δίνοντας το στίγμα για τις σκέψεις που επικρατούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο «θράσους» στις ομιλίες του και πως από εμφανή αμηχανία κατέφυγε στον «διχασμό, την πατριδοκαπηλία και τους άσφαιρους αντιπερισπασμούς».
Το μείζον για την Κουμουνδούρου είναι ότι ο πρωθυπουργός έφυγε από την Ολομέλεια χωρίς να απαντήσει στα ερωτήματα του Αλέξη Τσίπρα για το αν παρακολουθούνταν ή όχι από την ΕΥΠ ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος.
«Πέρα από τη φυγή, πέρα από το γεγονός ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν βρήκε το πολιτικό σθένος να αντιμετωπίσει με πολιτικά επιχειρήματα την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει το κορυφαίο θέμα: ο κύριος Μητσοτάκης δεν διέψευσε ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να παρακολουθείται από την ΕΥΠ» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τετ α τετ.
Εν κατακλείδι, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρνούμενος να απαντήσει, επιβεβαίωσε τις παρακολουθήσεις τους και αποχώρησε από τη Βουλή γιατί φοβήθηκε, όταν ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί αν αποκαλυφθεί ότι είπε ψέματα.
Κατά τα άλλα, επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός βρέθηκε για ακόμη μια φορά μόνος και απομονωμένος από όλη την αντιπολίτευση να υπερασπίζεται «ένα νομοσχέδιο περαιτέρω συγκάλυψης του σκανδάλου και συσκότισης της αλήθειας», με το οποίο έχουν διαφωνήσει ή έχουν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις η ΑΔΑΕ, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το σύνολο του νομικού κόσμου.